DYRENE

MANDEL


Født: 20.10.2010
Rase: Huskatt
Kjønn: Hann
Kjennetegn: STOR kropp og kraftige poter, med masse semilang pels. Grønne øyne, grå pels med hvite striper og markeringer i ansiktet. En tydelig M i pannen.
Opprinnelse: Kom hit gjennom F.O.D.


Mandel kom til meg 22.november 2010 sammen med kattemor Malva og tre søsken: Mogop, Marikåpe og Marisko. De hadde blitt funnet i en garasje på Malvik og blitt tatt hånd om av FOD. De var bitte små og Mandel var minst. Han fikk en hard start på livet da han for det første ble glemt igjen i garasjen og for det andre fikk forstoppelse og slet lenge med det. Jeg falt helt for den skjønne skapningen som jeg måtte ta meg ekstra mye av. Jeg bestemte meg etter hvert for at Mandel skulle bli værende hos meg, og det skjønte visst han også, for da det kom folk på besøk for å hilse på kattungene, la han seg bak meg i stolen og sov til de hadde dratt.


Mandel er en kosete og bedagelig katt. Han legger seg gjerne oppå brystet mitt og tar seg til rette for å vise at nå er det kosetid. Maler gjør han bare jeg løfter på han, og han finner seg i å bli håndtert på de merkeligste måter. Huseier har to hunder, dalmatiner og golden retriver. Mandel bryr seg pent lite om de, og sover like gjerne oppe sammen med dem, som i sengen min om natten. Han er glad i det han har møtt så langt av både to- og firbente. Når han er ute i hagen lager han ofte en marsvinlignende lyd når han springer frem og tilbake. Mandel har det aldri travelt og når jeg roper ned kattene fra andreetasje, så er han den siste som kommer, gjerne lenge etter at de to andre har gått ut.


Han har også en rampete side, men det er bare sjarmerende når han er så rolig ellers.


Hobbyen hans er drikke vann fra springen på badet, stikke hodet sitt oppi vannglass og gjerne velte glasset for å få tak i vannet.


Han tar livet med ro og nyter det å kunne gå inn og ut nesten som han vil og få masse kos og oppmerksomhet.


MILEY


Født: 2010
Rase: Huskatt
Kjønn: Hunn
Kjennetegn: Veldig liten med semilang pels. En liten knekk ytterst på halen. Gule øyne og grå pels med noen striper og markeringer i ansiktet.
Opprinnelse: "Villkatt"
Den 20.april 2011 kom Miley hjem til meg. Etter å ha blitt observert utenfor Nardosenteret i lengre tid, ble hun tatt med hjem sånn at jeg kunne ta bilde og legge ut annonse på Dyrebar.no og rundt om i nærområdet. Facebook og FOD ble også tatt i bruk, men ingen savnet den nydelige katten. Hun skjulte ikke at hun var glad for mat, et sted å være og oppmerksomhet. Hun gjemte seg under bordet en god stund da jeg introduserte Mandel. Det ble fresing og små klask fra hennes side, mens Mandel prøvde så godt han kunne å ønske den sure gjesten velkommen. Det tok noen dager og så gikk de mer overens. Nå, tre måneder etterpå kan de ligge ved siden av hverandre, spise sammen og går generelt veldig godt sammen. De krangler og leker som søsken flest, men aldri noen sure miner.


Miley har blitt utrolig glad i meg i løpet av disse tre månedene. Hun sitter og venter på meg utenfor huset når jeg kommer hjem, kommer løpende mot meg og gnir seg inntil meg. Ligger jeg på sofaen så ligger hun enten oppå meg eller ved føttene mine. Hun dytter borti hånden min når hun vil ha kos, som er omtrent hele tiden. Hun følger etter meg over alt inne, til og med på do. Hun er fortsatt litt skvetten for ukjente lyder, men hun blir tryggere for hver dag som går. Børsten er ikke hennes beste venn, men hun lar seg børste inni mellom. Det er nødvendig med den tykke pelsen hun har, så hun er pent nødt til å finne seg i det.


Hunder er ikke så veldig stor stas, så hun unngår de for det meste, men hun sover noen ganger oppe i andreetasjen sammen med de. Det er vel det eneste hun og Eddie (huseiers katt) er enige om: At hunder er teite.


Hobbyen hennes er å sjefe Eddie rundt. Eddie tar igjen på Mandel og Mandel plager Miley når han er i sitt rampete humør.

MIÑA
Født: 310511

Rase: Red/Ruby Eyed Cream Long Haired Female Syrian Hamster
Kjønn: Hunn
Kjennetegn: Cream-helfarget. Små pelstjafser bak hvert øre, samt to på hver side av halen.
Opprinnelse: Tropehagen Zoo Byhaven

Mer kommerEDDIE
 


Eddie fortjener jo også å bli presentert så mye som han dukker opp her i bloggen. Hun jeg leier leiligheten av, eier Eddie. I og med at jeg fortsatt gir mine katter kattungemat, kommer han heller ned til meg for å spise enn å spise slankefôret til huseier. Etter at huseier fikk hjem hund nr 2, en golden retrivertispe ved navn Blondie, har Eddie nærmest bodd nede hos meg. Han er vant til å bo med Baby, dalmatineren, men en valp i tillegg ble visst for mye. Det lille jeg vet om han er at han er gammel og bor i sitt tredje hjem. Før Mandel kom i hus turte han ikke å bevege seg så veldig langt fra huset fordi det var så mange slemme katter i gata. Nå er Eddie en del av Kattemafiaen og livet er ikke så verst likevel. Han spiser godt, får det lille han vil ha av kos og leker seg med Mandel og blir sjefet med av Miley.
__________________________________________________________________________________
Det er utrolig hvor mye kattene mine tilfører livet mitt av kos, glede og morsomheter. Så jeg er utrolig takknemlig for at begge to kom til meg.