06 januar 2011

Cats

Det er så gøy å se at kattungene begynner å få personligheter. De spiser som noen helter og har vokst noe voldsomt i det siste.

Mogop er den eldste, og største. Han liker å sitte og se på det jeg gjør, og er en ganske bedagelig kattunge. Minner litt om Pusur. Men det er virkelig fart i han når det er lek på gang. Mogop finner seg alltid rare steder å sove, for eksempel mellom veggen og en stabel med blader eller med halve kroppen hengende utenfor pulten min.



Marisko gikk under kallenavnet CrazyCat en periode, da hun føyk rundt i 200 og plagde alle søsknene sine da de skulle sove. Hun er med på alt som skjer og skal gjerne hjelpe til om jeg pusler med noe. Hun er glad i mat, gjerne min mat. Hvem trenger oppvaskmaskin når Marisko slikker ren en hver tallerken? (Noen hun har lært av mor Malva) Etter hvert som hun har blitt litt "eldre" har hun blitt litt roligere og veldig kosen. Hun er glad i å legge seg ved siden av meg i sofaen og kose.


Marikåpe er så klart prinsessa i kullet, men ikke la deg lure av det vakre ytre, hun er nemlig veldig utspekulert. Denne rakkeren er høyt og lavt for å finne ny fangst som hun kan gi til søsknene sine. Pyntekuler har blitt sluppet ned utallige ganger sånn at de andre har noe å leke med. Marikåpe er veldig glad i nye leker, og får hun tak i leken først er det hennes og ingen andre får komme i nærheten. Hvis noen av søsknene prøver å lure til seg leken får de et lite knurr fra Marikåpe. Så dette kan noen ganger være en ulv i fåreklær! Den vakre pelsen må så klart kammes, noe hun syns er stor stas. En prinsesse må jo se bra ut og duremotoren står på helt til pelsen er perfekt.


Mandel var den stakkaren som ble etterlatt i garasjen da kattefamilien ble hentet av FOD, slet med forstoppelse en periode og var bare halvparten i størrelsen en god stund. Etter en litt kjip start har han nå vokst seg til og lar ikke noen pille han på nesa. Han er den som sover mest og har okkupert godstolen - mulig han har skjønt at han blir værende her når resten av familien hans flytter til nye hjem. Mandel har blitt god venn med børsten og maler høyt når vi setter i gang. 


Kattemor Malva slo seg til ro veldig fort. Hun har passet godt på ungene sine, men har nå i det siste blitt veldig lei. Det tar ikke mer enn et minutt før hun gir opp å die og en hver unge som piller mor på nesa blir lagt i bakken. Det er ingen kjære Malvamor nå lenger. Malva er glad i oppmerksomhet og mat. Hun spiser det meste, både kattemat og menneskemat, og hun kommer løpende bare hun hører en pose eller noe matrelatert bli tatt i. Hun tåler å bli håndtert og er glad i kos.


Hvis du er interessert i noen av disse eller andre hjemløse katter er det bare å ta kontakt med FOD.


1 kommentar:

  1. Hei
    vi har alle fire lyst til at Marikåpe skal komme å bo hos oss!
    Tror du mamma og pappa kunne komme å hilst på henne?
    kos fra Joakim

    SvarSlett