14 august 2011

Hunderaser på ønskelista

Rangert etter størrelse.

Finsk lapphundShetland sheepdogJack Russel TerrierChihuahuaOm jeg liker Black-tan-varianten? Neeei, ikke i det hele tatt... Det er noen som hevder at JRT kommer i en black-tan-variant, men jeg syns ikke det blir det samme da de ser ut som en litt annen rase.

Det er Sheltien som troner øverst, men Finnen kommer hakk i hel. Chihuahua blir litt for lite, har jeg komme frem til. JRT syns jeg er en herlig rase, men jeg tror jeg skal holde meg unna terriere neste gang, jeg liker ikke helt den sta delen av de. Selv om den stort sett bare er sjarmerende, så er det greit å prøve en rase uten denne egenskapen.

Jeg kunne fint hatt alle disse rasene, det er vel de fire jeg aller helst vil ha og føler jeg passer best til. 

Selv om det enda er i hvert fall fire år til jeg skal ha egen hund igjen, så tenker jeg på det hver eneste dag. Kattene mine er helt fantastiske og jeg kunne ikke vært foruten dem, men det er noe annet med å ha hund. Hunden blir med deg, kan trenes på en annen måte og du kan holde på med den. Jeg gleder meg til å holde på med agility igjen, og delta på konkurranser, ha med hund på turer i skog og mark, lære bort mange artige triks. 

Jeg er glad for at Harley har kommet til familien, men han bor hos foreldrene mine og det blir ikke det samme som å ha min egen hund, selv om jeg får låne han nesten når jeg vil. Denne helga er jeg hundevakt og det er gøy. Harley er en skikkelig koseklump. Nå har han tatt natta og lagt seg i buret sitt og drømmer.

Hunder er virkelig noen fantastiske skapninger og jeg gleder meg til å kunne få selskap av en igjen hver dag.

4 kommentarer:

 1. Flotte raser alle sammen!

  Min liste er omtrent slik: Berded Collie, Collie, Sheltie. Ikke så veldig allsidig jeg ser du!

  Jeg savner også å konkurrere i agility. Helsa har ikke helt spilt på lag med meg de siste åra, så det har det blitt lite av. Men en dag skal jeg! Kanskje vi sees der :p

  SvarSlett
 2. Ønsker meg hund jeg også, men klarer ikke helt å bestemme meg. Synes det er vanskelig å se for meg hvordan det blir med hund, og i tillegg er vi skeptisk på Gilbert.

  Fine raser du ønsker deg :)

  SvarSlett
 3. Fine valg! Jeg er selvfølgelig størst fan av JRT :) Har jo en selv så vanskelig å komme bort fra at jeg digger den rasen. Vil si at min ikke er spesielt sta. Hun har så absolutt egen vilje, men hun er lydig så det er som regel ikke noe problem.

  Dersom du satser på å komme inn på veterinærstudiet vil jeg virkelig anbefale utlandet, skolen jeg går på er jeg storfornøyd med og jeg trives generelt veldig godt. Vil også si at det er skoler som åpner for opptak helt fram mot skolestart, det går jo an å sende en mail og høre om du kan komme og ta opptaksprøven, vet at skolen min er ganske fleksibel så lenge folk kvalifiserer seg.

  SvarSlett
 4. Carina Josefine: Ja, en dag blir det agility igjen på oss begge ;)

  Gro: Det å velge hunderase er utrolig vanskelig. Det er jo så mange forskjellige der ute. Du får bestemme deg for noen punkter som er viktige, sånn at du får begrenset antall raser.

  Det viktigste er jo at alle dyrene trives, så hvis det går ut over Gilbert er det jo like greit å vente:)

  Rebecca: JRT er en herlig rase, liker Harley som bor hos mamma og pappa veldig godt. Det jeg mener med sta er det at de lukker plutselig ørene når de har bestemt seg for noe. Ellers er de supre hunder. Jeg hadde en Carinterrier før, den var utrolig hengiven, men hadde sine staheter.

  Jeg skal fullføre arkitektstudiet, men om jeg skulle valgt på nytt for 5 år siden, hadde jeg nok vurdert veterinær i utlandet. Så det "toget" har nok gått for min del ;)

  SvarSlett