04 august 2011

Miña

I dag testet jeg å kalle på den lille med flere navn, og det ble til slutt Miña, som i Ninja, men med M og n med en ~ over. Så hils på Miña:


Som forøvrig er en Red/Ruby Eyed Cream, litt usikker på om hun har såkalte Ruby-øyne, for hun har ikke svarte, men heller ikke disse albinorøde. Øynene er mer svart-røde enn rød eller svart. Hun er også self som betyr helfarget, og long haired som da betyr langhåret, så den fulle beskrivelsen blir:

Red/Ruby Eyed Cream Long Haired Femal Syrian Hamster

I dag har hun spist godbiter som jeg har holdt i. Hun pleier å komme ut av redet sitt når jeg kommer hjem fra jobb, som er ganske koselig siden jeg var forberedt på at hun ikke var aktiv før på kvelden. Så i fire-femtiden kommer hun ut, vasker seg og styrer og steller. Med tre katter som tilskuere. Hvis Miña ikke får noe oppmerksomhet fra meg, nå er det bare snakking og godbiter gjennom gitteret, så tusler hun tilbake til redet og sover igjen. Senere på kvelden og natten er det mer aktivitet i buret, men hun har enda ikke skjønt løpehjulet. 

Jeg kjøpte forresten Chinchillasand og fylte det i en bolle, hun har nemlig badet seg i dosanden hele tiden, så jeg fant ut at hun like gjerne kunne få et eget sandbad. Og det likte hun! Det var graving og gniing rundt i sanden med én gang. 

Jeg gleder meg til hun blir håndtam og jeg kan ta henne ut av buret. For det er en sosial frøken jeg har fått i hus, hun trenger bare å bli kjent med meg først.

5 kommentarer:

 1. fint og spesielt navn! Og takk for info om gullhamster :)

  Skulle ønske Chinchillaen var ment å være alene også... Da hadde jeg ikke følt at Athena var så sær. De skal jo helst være to, men hun godtar ingen andre i buret sitt...

  SvarSlett
 2. Det var akkurat det jeg gikk for da jeg skulle velge navn ;-)

  Hun er vel litt sær, men så lenge hun liker det sånn gjør det vel ingen ting? :-)

  SvarSlett
 3. Likte veldig godt navnet du valgte :)
  Og så er det litt artig at det ikke er så vanlig.

  Det var litt av et rasenavn gitt. Laaangt ;)

  Er det Eddie som har fått nyss i at det har
  kommet en ny beboer? Synes jeg ser for meg tre katter som stirrer forundrende...hehe. Bra Miña ikke er sky :)

  Kjenner at jeg er spent og gleder meg til å høre mer om henne jeg også etterhvert :)

  SvarSlett
 4. Haham artig navn. Først tenkte jeg bare Mina men din versjon var kulere!

  SvarSlett
 5. Gro: Så bra du likte det, jeg har satt M foran mange ord den siste tida, plutselig kom jeg på Ninja og så ble det Miña:)

  Eddie er like ivrig som de to andre, men han har bodd med marsvin før, så han har lært at det ikke er mat ;)

  Hun kommer gjerne ut hver gang jeg er borte ved buret og romsterer. I går fikk hun agurk og salat fra hånden min. Hun napper det fortsatt til seg og vil ikke sitte oppi, men det kommer seg.

  Thuy: Ja, alt jeg lager er kult lzm! :p

  SvarSlett